Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ، آیت‌الله روح‌الله قرهی، رئیس حوزه علمیه امام مهدی(عج) در جلسه هفتگی تفسیر خود که شامگاه یکشنبه، سوم دی‌ماه در مسجد امام حسن مجتبی(ع) برگزار شد، در ادامه تفسیر سوره ناس با بیان اینکه چرا پروردگار عالم در این سوره فرمودند به رب‌الناس پناه ببرید، نفرمودند به رب عالمیان؟، گفت: اولین چیزی که انسان‌ها به آن ادراک دارند بحث ربوبیت و پرورش است و این بحث ربویت را انسان از همان زمان طفولیت به آن ادراک دارد و می‌داند که پدر و مادر پرورش‌دهنده او و در مرحله اول رب او هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این استاد درس خارج حوزه علمیه ادامه داد: وقتی انسان از شر حوادث طبیعی یا غیر طبیعی می‌خواهد به جایی پناه ببرد، اولین جا پدر و مادر است که به آنها پناه می‌برد و علاوه بر پناه بردن به آنها اعتماد هم دارد.

آیت‌الله قرهی با اشاره به ربوبیت دانستن پدر و مادر توسط انسان در طفولیت، اظهار کرد: انسان در طفولیت خدای خود را از باب ربوبیت و پرورش دهندگی خود، پدر و مادر می‌داند و در حوادث هم به آنها پناه می‌برد و اعتماد دارد و حتی در کهولت هم می‌گوید کاش پدر و مادر بودند به آنها پناه می‌بردم و این یک قاعده در باب ربوبیت است که از پدر و مادر، معلم و مربی شروع تا به رب حقیقی پروردگار عالم برسد.

رئیس حوزه علمیه امام مهدی(عج) افزود: بنابراین در مرحله اول ربوبیت، انسان به پدر و مادر پناه می‌برد. در سوره حمد که گفتند تمام قرآن در سوره حمد است باز می‌بینیم بحث ربوبیت آمده و می‌فرماید «الحمد الله رب العالمین» و در این قاعده انسان به رب اصلی و حقیقی که پروردگار عالم است می‌رسد.

آیت‌الله قرهی با بیان اینکه عالم، عالم اثر و مؤثر است، گفت: علاوه بر پدر و مادر و معلم یک مربی دیگر در عالم وجود دارد و آن محیط است که بر انسان اثرگذار است. ملامحسن فیض کاشانی می‌فرماید که محیط هم عالم و هم مربی و هم معلم برای انسان است. پس وقتی محیط بر انسان احاطه و تأثیر دارد، تغذیه هم اثر دارد.

وی ادامه داد: مربی و رب اصلی همه انسان‌ها خدای رب‌العالمین است و همان رب‌العالمین، رب الناس هم است و او که رب حقیقی و رب عالمین است بر همه اثر می‌گذارد و اثر دیگران را هم می‌تواند تغییر دهد. درست است که پدر و مادر، معلم و استاد و حتی محیط به نحوی مربی یا رب انسان است و بر او تأثیر می‌گذارد اما کسی که همه چیز را می‌تواند تغییر بدهد، خود خداوند است که باید به او پناه برد.

چرا به رب ناس باید پناه برد

آیت‌الله قرهی با این پرسش که چرا در سوره ناس فرمودند به پروردگار ناس پناه ببرید، گفت: چرا در این سوره فرمودند قل اعوذ برب الناس نگفتند قل اعوذ برب العالمین؟ چرا نفرمودند به خدای عالمیان پناه می‌بریم ولی گفتند به رب ناس پناه می‌بریم. چون این انسانی که باید از یک جهت برترین باشد تا حدی که در مقام ملائکه باشد و ملائکه الله بر او سجود کند ولی مع‌الاسف این انسان گاهی شرارت دارد، این انسان است که قتل و تجاوز می‌کند تا حدی که دنیا را هم به فساد می‌کشد، حتی از نظر آلایندگی این فساد به‌دست انسان صورت می‌گیرد.

وی افزود: به همین دلیل معلوم می‌شود تمام شرارت‌ها و گرفتاری‌ها توسط خود انسان است، برای همین فرمودند قل اعوذ برب الناس که تبیین کنند تمام مشکلات از ناحیه خود انسان است.

هنگام تلاوت قرآن که آغاز سوره نیست چه موقع باید بسم الله الرحمن الرحیم گفت

آیت‌الله قرهی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه چه موقع در هنگام تلاوت قرآن که آغاز سوره نیست باید باید بسم الله الرحمن الرحیم را گفت، اظهار کرد: در قرآن به جز سوره برائت آغاز همه سوره‌ها با بسم الله الرحمن الرحیم است، اما یک نکته اینکه فکر نکنید فقط در آغاز سوره برائت نباید بسم الله را گفت، بلکه  اگر از وسط این سوره یا هر جای دیگر آن هم شروع کردید نباید بسم الله را گفت، اما قبل از شروع همه سوره‌ها باید اعوذ بالله من الشیطان الرجیم را گفت.

وی عنوان کرد: وقتی شما از وسط قرآن که اول یک سوره نیست می‌خواهید شروع به قرائت کنید در صورتی می‌توانید بعد از اعوذ بالله من الشیطان الرجیم، بسم الله الرحمن الرحیم بگویید که آن آیه، با آیه رحمت شروع شده باشد که اینجا مستحب است بسم الله الرحمن الرحیم را بگویید، اما اگر آن آیه آغازین آیه غضب باشد، نباید بسم الله الرحمن الرحیم را گفت. بنابراین، هر جا آغازین آیه با رحمت الهی بود بسم الله گفتن مستحب است، اما اگر غضب الهی بود نباید گفت.

امیرمحسن سلطان احمدی

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۲۴۳۰۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد

   

رئیس اورژانس پیش بیمارستانی استان مرکزی از دنیا آمدن نوزاد عجول در آمبولانس اورژانس ۱۱۵ گیلی خبر داد.

ایران نژاد گفت: در ساعت ۸:۳۰ جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ طی تماس تلفنی با واحد ارتباطات اورژانس ۱۱۵ استان مبنی بر شروع درد‌های زایمانی خانمی ۲۶ ساله در روستای امان آباد، بلافاصله همکاران پایگاه اورژانس گیلی به محل مأموریت اعزام شدند.

او افزود: هنگام رسیدن کارشناسان اورژانس بر بالین مادر باردار، بلافاصله مادر به داخل آمبولانس انتقال و اقدامات اولیه انجام و در حین اعزام ایشان به مرکز درمانی با توجه به آغاز فرآیند زایمان و با تلاش و تخصص کارشناسان اورژانس۱۱۵، نوزاد در آمبولانس متولد شده و به همراه مادر خود در سلامت کامل به مرکز درمانی آیت اله طالقانی منتقل شدند.

 

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • امام صادق (ع) جامعه بشری را هدایت کرد
  • معجزه‌ای که روشنایی بخش چشم دل است
  • تولد یک نوزاد در هیاهوی سیلاب/نجات جان دو انسان توسط امدادگران
  • آغاز زندگی در حرکت خودرو امداد
  • شیرینی‌ها و شگفتی‌های کودکان به روایت یک دیدار
  • شهید مطهری نیم قرن در راه اعتلای فکری جامعه اسلامی قلم زد
  • پیشرفت ۶۵ درصدی پروژه ۱۸۰ واحدی زیتون گرگان
  • آثار شهید مطهری عقل را تسلیم و دل را راضی می‌کند
  • امام صادق(ع) و عبور از دوگانه‌های باطل
  • بیش از ۵۰ حافظ در شهرستان بوشهر فعال است